Категорії меню
Опитування
Яка форма навчання Вам більше до вподоби?

Корисні посилання


















ЩОДЕННИК


Гордість школи
Орловська Вікторія Орловська Вікторія
Тупчієнко Станіслав Тупчієнко Станіслав
Буцик Антоніна Буцик Антоніна
Кошельнюк Катерина
Омельченко Варвара
Щербова Анастасія
Трощинськa Анастасія
Для школярів














Архів новин
Звіт про проведення Тижня математики

З 12 по 16 березня 2018 року у школі проходив Тиждень математики. Гаслом Тижня були обрані слова німецького математика Фелікса Гаусдорфа: «Є в математиці щось таке, що викликає людське захоплення».

У понеділок учні 5 класу занурилися у світ вимірювання довжини, де дізналися про такі старовинні міри, як аршин, лікоть, п’ядь, дюйм, верста, миля та про необхідність введення еталону довжини. Дітям пропонувалося запам’ятати та показати назви, розмірність, перевірити набуті знання за допомогою ігор на Міксіке, створених вчителем математики Калашник О.А.

 

У вівторок для учнів 7 класів відбувся конкурс «Морський математичний бій». Учасники команд «П’ять з плюсом» (7-А клас ) та «Формула успіху» (7-Б клас) продемонстрували свої знання з алгебри, геометрії, логіки. В азартному змаганні учні повторили теоретичні питання, розв’язали задачі, рівняння, ребуси та проявили кмітливість у визначенні положення кораблів. Із незначним розривом перемогу здобула команда «П’ять з плюсом» у складі: Думенко Дарії, Будко Анни, Тимошенка Максима, Найди Андрія, Каспірович Людмили. Уболівальники виконали «Веселий математичний тест».

 

У формі змагання з дружнім результатом пройшла консультація з теми «Координати у просторі», метою якої для учнів 10 класу була підготовка до тематичної контрольної роботи, а для учнів 11 класу – повторення та підготовка до ЗНО. Додаткову інформацію підготували учні 10 класу: Слободенюк Вікторія -. «З історії координат», Швець Аніта - «Різні види систем координат»,  Степаненко Юлія - «Полярна система координат», Чухланцев Владислав - «Простір Мінковського». Про географічні координати нагадала учням вчитель географії Пасхал Г.П. Крім того, учня дізналися про координати у літературі та іграх.

   

У четвер згідно з графіком учні 2-11 класів взяли участь у Міжнародному математичному конкурсі «Кенгуру».

 

Цікавість, живий інтерес, старання розгадати секрет, а під час і недовіра панували у Школі магії математики, двері якої були відчинені у четвер. До вподоби прийшлися учням 5 класу математичні фокуси, підготовлені їхніми однокласниками Мазур Уляною, Мазуренком Олександром, Вінярським Назаром, Миколюком Іваном та Буцик Антоніною.

Підготовлені фокуси настільки вразили п’ятикласників, що у п’ятницю до Школи магії запросили учнів 6 класу.

 

14-15 березня більшість уроків математики розпочиналися переглядом відео до Дня числа Пі, що відзначається 14 березня.

Всі заходи Тижня математики спрямовувались на активізацію пізнавальної діяльності учнів, підвищення інтересу школярів до вивчення математики, розширення кругозору вихованців.

Сподіваємось, що більшість наших вихованців відчули красу математики, її присутність у нашому повсякденному житті та більш глибоко усвідомили необхідність її вивчення.



Категорія: МО вчителів природничо-математичного циклу / Новини
Повернутися
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.
Ім'я:*

E-Mail:*
Підтвердіть, що Ви не робот: *